30/11/2021 Casa Acqua

30/11/2021 Casa Acqua

Op de voormalige productielocatie van waterbedrijf Vitens aan Den Blieklaan in Soest verrijst Casa Acqua. Een kleinschalig project in een groene setting. Waar oude gebouwen transformeren tot vier woningen, één bestaande woning naar eigen inzicht zo kan blijven of uitgebreid wordt en één nieuwe woning wordt gerealiseerd. Alle met een gemene deler: zeer duurzaam, bijzonder en in het groen.

Bij alle plannen voor Casa Acqua staat het behoud van zoveel mogelijk waardevolle elementen centraal. Denk daarbij niet alleen aan de architectuur van de gebouwen, maar ook aan de landschappelijke opzet van de locatie. De toegang met de fraaie eikenbomen blijft behouden en de groene zoom rondom de locatie wordt versterkt.

Met respect voor wat was, wordt de bestaande bebouwing getransformeerd tot woningen. Fraaie betonnen elementen blijven bewaard en worden aangevuld met houten details. Als extra wordt er een nieuwbouwwoning toegevoegd. In totaal telt Casa Acqua zes woningen die samen een klein landgoed vormen, verscholen in de Soester bossen.

Bij de transformatie van de oude Vitens-locatie blijft de oorspronkelijke gebruiksfunctie een belangrijke rol spelen. Bestaande waterbassins worden, in combinatie met zonnepanelen, warmtepompen en vloerverwarming, ingezet voor een robuust, duurzaam energieconcept waarmee de woningen verwarmd en gekoeld gaan worden. Uniek in Nederland.

Op de projectsite www.casa-acqua.nl kunnen de ontwikkelen gevolgd worden, en kunnen geïnteresseerden zich aanmelden om op de hoogte gehouden te worden.