21/04/2022 Uitbreiding monument in Blaricum

21/04/2022 Uitbreiding monument in Blaricum

In Blaricum hebben we een uitbreiding ontworpen bij de monumentale hut ‘Vredewacht’. Deze pittoreske woning aan de Schapendrift 82 is in 1915 gebouwd naar ontwerp van architect Rudolf (Ru) Mauve, in opdracht van mevrouw Betsy van Hoogstraten. Oorspronkelijk hoorde het bij de naastgelegen villa ‘De Merel’. Ru Mauve heeft zijn opleiding genoten bij Berlage en stond bekend om zijn landhuizen en hutten. Deze hut ‘Vredewacht’ is een van de weinig overgebleven voorbeelden van de typische ‘huttencultuur’ die begin 20e eeuw in Blaricum heerste.

De uitbreiding hebben we als een moderne interpretatie van ‘de hut’ ontworpen. Op pragmatische wijze worden de vanuit het bestemmingsplan geldende grenzen gevolgd, waardoor samen met een zorgvuldige maar bescheiden detaillering een sculpturaal volume in één en dezelfde kleur ontstaat, met in het gevelvlak liggende luiken. De twee in elkaar grijpende volumes zijn aan het monument gekoppeld door een transparant tussenlid met koperen dak.

En nu doet zich een mooie kans voor: Het huis staat te koop inclusief de bouwvergunning voor ons plan. Kijk voor meer informatie op funda of de website van de makelaar.