11/11/2019 Dudok aan het Diep

11/11/2019 Dudok aan het Diep

IRIS architecten en Marseille Buiten maakten samen een plan voor Dudok aan het Diep in Groningen. Nadat er vorige week door het publiek gestemd kon worden is het wachten nu op de uitslag van deze publieksstem en het oordeel van de jury. In de tussentijd tonen we onze plannen alvast graag aan jullie:

‘Bijtanken bij Dudok’ is de titel van ons ontwerp, waarbij het door de architect Dudok ontworpen benzinestation een tweede leven krijgt als spil op een nieuw groen stadsplein. Een gebied om te ontspannen, wandelen, in de zon zitten en aanmeren met een bootje. Het paviljoen van Dudok kan een uitgiftepunt voor koffie, hapjes en informatie worden. Ook kunnen er bijvoorbeeld kano’s gehuurd worden. De gesloten kant (waarin een transformator huist) wordt dmv schermen een tweede voorkant, waardoor het gebouw niet langer een obstakel maar een schakel wordt.

Het groene stadsplein wordt met een houten dek het water opgetrokken, waardoor het water echt een tweede maaiveld wordt. Dudok aan het Diep wordt de eerste van meerdere groene oases die samen een rondje rond de binnenstad worden.