03/06/2020 Kwekersweg 1:87

03/06/2020 Kwekersweg 1:87

Dat is nog eens leuk: Peter de Groot uit Amersfoort maakte een zeer gedetailleerd model van ons tankstation aan de Kwekersweg. Als architecten maken wij natuurlijk ook wel maquettes, en dan meestal 1:100 of 1:50, maar Peter bouwt in schaal 1:87. De schaal die ook gebruikt wordt bij treinbanen, en waar dus ook auto’s en mensen voor te krijgen zijn. Er blijkt zelfs een Facebookgroep te zijn voor 1:87 modelbouwers. En nadat Peter  een berichtje van dit model plaatste in de facebookgroep “je bent Amersfoorter als…” werd hij overspoeld met honderden reacties, waarna het AD er een artikel over schreef dat je hier kan lezen. Uit dat artikel:

,,Ik ben er wel heel trots op. Het duurt ongeveer drie weken om het te maken. Het is zeker priegelwerk. De muurschildering met de paarden was onmogelijk om na te maken, dus daar heb ik een foto van gemaakt. Ik vind het belangrijk om de accessoires ook kloppend te maken. Dus bij de pomp staat een Morris-Minor, die hier in Amersfoort werden geassembleerd, een Pon-Volkswagenbusje van Dorlas koffie, dat ook uit Amersfoort kwam en een DAF 600, omdat het natuurlijk een oer-Hollands product is.’’

Wij vinden het vooral erg leuk dat de herbestemming zo goed is gelukt dat Peter er een model van wilde maken. En dat dat weer tot zoveel positieve reacties heeft geleid.

(Foto’s: Peter de Groot)