projecten

Locatie
Vleuten

Opdrachtgever
Stichting PCOU

Jaar
2019

Team
Diederik van den Berg

Fotografie
Lucas van der Wee

Uitbreiding Torenpleinschool

In opdracht van de PCOU hebben we een ontwerp gemaakt voor de achtste uitbreiding van de Torenpleinschool in Vleuten. Gezien het toenemende leerlingen aantal moesten er extra lokalen, kantoorruimten en toiletten komen.

Het betreft een monumentale basisschool waar er geen mogelijkheden meer waren om op de begane grond uit te breiden. Daarom hebben we de interne structuur veranderd en een opbouw ontworpen. Zo heeft de bergruimte onder de kapconstructie plaatsgemaakt voor een groot klaslokaal, waarvoor extra dakramen en een eigen ventilatie-unit nodig waren. Op het bestaande platte dak hebben we een opbouw gerealiseerd met een gevel van gepatineerd zink en eigentijdse raamopeningen. Het is een ingetogen, moderne opbouw met respect voor het monument.